Results 1 to 4 of 4
Discuss 01 Sunfire starting issues in the alt.autos.gm forum at Car Dealer Forums; Hey guys, I woke up this morning to find that my car wouldn't start. The ...
  1. #1
    Pas.Pier@gmail.com
    Guest

    Default 01 Sunfire starting issues

    Hey guys,

    I woke up this morning to find that my car wouldn't start. The lights
    and symbols in my dash were turning on and of in a way I had never seen
    before and my motor was making a very strange sound. The sound was
    coming from the front of the engine near the cooling fan and it sounded
    alomost like an impact wrench. I could see the starter down there so
    I'm assuming that is probably the problem. I also noticed in the last
    few start ups that there was a brief squeeling noise while starting the
    car up. Any help would be much appreciated.

    Thanks,

    ~G




    › See More: 01 Sunfire starting issues

  2. #2
    Woody
    Guest

    Default Re: 01 Sunfire starting issues

    Probably the battery...


    <Pas.Pier@gmail.com> wrote in message
    news:1156951344.605288.288990@m79g2000cwm.googlegr oups.com...
    > Hey guys,
    >
    > I woke up this morning to find that my car wouldn't start. The lights
    > and symbols in my dash were turning on and of in a way I had never seen
    > before and my motor was making a very strange sound. The sound was
    > coming from the front of the engine near the cooling fan and it sounded
    > alomost like an impact wrench. I could see the starter down there so
    > I'm assuming that is probably the problem. I also noticed in the last
    > few start ups that there was a brief squeeling noise while starting the
    > car up. Any help would be much appreciated.
    >
    > Thanks,
    >
    > ~G
    >




  3. #3
    jrl
    Guest

    Default Re: 01 Sunfire starting issues

    The squealing sound seems to indicate fan belt problems maybe thus possibly
    causing no alternator charge to battery. Check condition of belt. Replace or
    tighten. It might not even be there anymore , who knows. You could of been
    just going on battery alone.
    <Pas.Pier@gmail.com> wrote in message
    news:1156951344.605288.288990@m79g2000cwm.googlegr oups.com...
    > Hey guys,
    >
    > I woke up this morning to find that my car wouldn't start. The lights
    > and symbols in my dash were turning on and of in a way I had never seen
    > before and my motor was making a very strange sound. The sound was
    > coming from the front of the engine near the cooling fan and it sounded
    > alomost like an impact wrench. I could see the starter down there so
    > I'm assuming that is probably the problem. I also noticed in the last
    > few start ups that there was a brief squeeling noise while starting the
    > car up. Any help would be much appreciated.
    >
    > Thanks,
    >
    > ~G
    >




  4. #4
    =?x-user-defined?Q?=AB?= Paul =?x-user-defined?Q?=BB?=
    Guest

    Default Re: 01 Sunfire starting issues

    Pas.Pier@gmail.com wrote:
    >
    > Hey guys,
    >
    > I woke up this morning to find that my car wouldn't start. The lights
    > and symbols in my dash were turning on and of in a way I had never seen
    > before and my motor was making a very strange sound. The sound was
    > coming from the front of the engine near the cooling fan and it sounded
    > alomost like an impact wrench. I could see the starter down there so
    > I'm assuming that is probably the problem. I also noticed in the last
    > few start ups that there was a brief squeeling noise while starting the
    > car up. Any help would be much appreciated.
    >
    > Thanks,
    >
    > ~G


    Sounds like a dead battery.

Similar Threads

  1. 02' Sunfire mileage issues
    By Micah in forum alt.autos.gm
    Replies: 0
    Last Post: 02-20-2007, 06:51 PM
  2. WaterPump issues '01 Sunfire
    By shiden_kai in forum alt.autos.pontiac
    Replies: 0
    Last Post: 02-17-2007, 06:02 AM
  3. WaterPump issues ?01 Sunfire
    By Janl in forum alt.autos.pontiac
    Replies: 0
    Last Post: 02-13-2007, 11:38 PM
  4. Replies: 10
    Last Post: 01-12-2007, 08:54 PM
  5. 01 Sunfire starting issues
    By Pas.Pier@gmail.com in forum alt.autos.pontiac
    Replies: 1
    Last Post: 09-12-2006, 01:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •